Op 25 mei 2022 verdedigde Henk Luiting met goed gevolg zijn proefschrift met de titel: ‘Capture the unseen – contemporary imaging to improve prostate cancer treatment’. Onder leiding van zijn promotor Prof. Monique Roobol (afdeling Urologie, Erasmus MC) en co-promotor dr. Pim van Leeuwen (afdeling Urologie, Nederlands Kanker Instituut) werkte Luiting aan onderzoek op het gebied van prostaatkanker en de toepassing van de MRI en de PSMA PET/CT-scan.

In het eerste deel van het proefschrift onderzoekt Luiting welke impact de prostaat-MRI heeft op de behandelingsstrategie active surveillance. In het tweede deel van het proefschrift gaat Luiting in op het gebruik van de PSMA PET/CT-scan bij patiënten met een biochemisch recidief na het ondergaan van een radicale prostatectomie.  

Prof. Bangma (uroloog, Erasmus MC) maakte, in samenwerking met Henk Luiting, een filmpje over Luiting zijn proefschrift. Mocht u interesse hebben, dan kunt u dit filmpje via YouTube bekijken: Capture the Unseen by Henk Luiting – YouTube.