Op vrijdag 31 augustus werd voor de elfde keer de Darts Against Cancer dartsmarathon afgetrapt; een initiatief van Stichting Bull’s Eye. Ook deze keer werd er gedart tegen prostaatkanker. Op vrijdagavond was één van de onderzoekers (Sebastiaan) van SWOP aanwezig bij de opening. Na een hartelijk welkom en een opening van Anja was het tijd voor het gooien van de eerste openingsleg. Sebastiaan gooide die tegen Wilco, die gediagnosticeerd was met prostaatkanker.

Sebastiaan schreef na afloop het volgende over de avond: ‘Gedurende de avond viel het me vooral op dat er feitelijk een grote familie aanwezig was in Café Onverwacht. De sfeer was heel vriendelijk en gemoedelijk. Er werd wat verteld over het ontstaan van de stichting en ook persoonlijke ervaringen met prostaatkanker werden gedeeld.

Het was fantastisch om te zien dat er zoveel mensen bereid waren om te darten voor prostaatkanker en dat er veel geld is opgehaald voor prostaatkankeronderzoek. Ik ben blij dat ik aanwezig mocht zijn om een deel van de avond te ervaren, waardoor ik veel respect heb gekregen voor iedereen die zich inzet of heeft ingezet voor deze stichting.’

Op zaterdagavond mocht Monique Roobol samen met haar man Wouter, de afsluiting meemaken. Een prachtig schilderij waarop Raymond van Barneveld werd afgebeeld, werd geveild en leverde een geweldig bedrag op! De hoogste bieder bleek het schilderij niet voor hemzelf te hebben gekocht, maar voor één van zijn beste vrienden! Wat een gebaar! Het ontroerde iedereen. En daarna volgde nog de bekendmaking van het opgehaalde bedrag! Als aandenken kreeg Monique een shirt mee naar huis, voor op haar kamer in het Erasmus MC, evenals een prachtige spiegel waarop zij tijdens de veiling had geboden (en niet de hoogste bieder was, maar Anja en Cindy lieten er speciaal voor haar eentje bijmaken).

We kunnen als SWOP niet anders zeggen dan bedankt, bedankt, bedankt – bedankt voor jullie grote hart voor het prostaatkankeronderzoek!