Van 2-4 juni, 2015 werd in Rotterdam de ‘International Cancer Screening Network Meeting’ georganiseerd door de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg, Erasmus MC en het U.S. National Cancer Institute (NCI). Onderzoekers uit velerlei landen kwamen samen om een efficiëntere en effectievere aanpak van de bestrijding van kanker door middel van bevolkingsonderzoek verder te bevorderen. Presentaties over specifieke screeningprogramma’s, onder meer borstkanker, eierstokkanker, dikke darmkanker en prostaatkanker, werden gegeven alsmede voordrachten over meer algemene problematiek met betrekking tot screening.

Dr. Monique Roobol vertegenwoordigde het ERSPC screeningbureau tijdens deze meeting. Met één van de door haar ingestuurde en geaccepteerde abstracts won ze de 2de prijs voor beste poster tijdens deze meeting.